WAN gaat aan de slag met de nieuwe meetapparatuur van Leica

Woning Advies Nederland (WAN) gaat aan de slag met de nieuwe meetapparatuur van Leica. Onze leverancier biedt een nieuw product waarmee een woning kan worden opgenomen in enkele minuten. Dit gebeurt in 3D, kleur, fotorealistisch en eventueel zelfs met thermo grafisch beeld. Waardoor oppervlaktetemperaturen visueel worden weergegeven.

Wij zijn zeer enthousiast over deze nieuwe instrumenten, omdat we hiermee kunnen inspelen op de toekomstige behoefte van onze opdrachtgevers omtrent BIM en meer. We zullen flink moeten investeren, maar verwachten dat dit de juiste stap is richting een toekomst waarin het verzamelen van data en het meten van gegevens steeds belangrijker wordt.

Jarenlang ervaring met het meten van gegevens
Woning Advies Nederland heeft jarenlang ervaring met het meten van gegevens afkomstig uit woninginspectie. Zoals het bepalen van het energielabel, de veiligheid – en bouwkundige conditie van een woning. Momenteel worden de gegevens afkomstig uit een woninginspectie ingevoerd op een iPad door de inspecteur. Vervolgens worden die gegevens geanalyseerd op kantoor.

Nu zijn we in de gelegenheid om ons werkproces verder te digitaliseren. De nieuwe BLK2go en BLK360 van Leica stelt ons in staat om een woning te visualiseren, waardoor meer data beschikbaar komt en het werkproces efficiënter kan worden vormgegeven.

De meetapparatuur verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening
De instrumenten geven een gedetailleerde voorstelling van de werkelijkheid aan de hand van een 3D-model. Woningen kunnen worden in gescand met hoge resolutie en snelheid.

Momenteel zijn we gemiddeld een half uur tot een uur bezig met een inspectie in een woning. Deze tijd zal flink worden teruggedrongen. De laserscans maken in een mum van tijd een 360 graden scan. Vervolgens krijgen we in één oogopslag een compleet thermo grafisch – en driedimensionaal beeld van de buiten – en binnen omgeving van een woning.

WAN heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de data die wordt opgehaald met de BLK2go en BLK360. Na het vastleggen van de woning met de meetapparatuur zijn wij in staat een overdracht te realiseren naar een aantal BIM- toepassingen. Voor ons de reden tot aanschaf van de instrumenten, waarmee we alvast een grote stap zetten richting de toekomst!

Contact
Geïnteresseerd in wat WAN kan betekenen voor uw organisatie met de nieuwe BLK2go en BLK360? Neem dan contact op met: dylanbosman@woningadviesnederland.nl

Bron media: Leica / https://www.blk2go.com/

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!