Tot 35 procent meer rendement door combinatie van warmtepomp en cv-ketel

Recent werd een nieuw verwarmingssysteem gepresenteerd, de Daikin Altherma Hybride: een systeem dat voorziet in een energiezuinige manier van woningverwarming. Op deze manier worden de beste capaciteiten van de vertrouwde cv-ketel en het “groene” van de lucht/water warmtepomp gecombineerd. Door deze technieken te combineren kan het rendement op jaarbasis tot 35 procent hoger liggen dan bij een hoogrendementsketel. Op deze manier kan er flink bespaard worden op de energiekosten voor verwarming en warm tapwater.

Jaarlijks voorziet de lucht/water warmtepomp voor 60 tot 70 procent in de verwarmingsbehoefte. In de hybride modus doet de warmtepomp dit in combinatie met de hoogrendementsketel. De lucht/water warmtepomp werkt op hernieuwbare energie en werkt dus zeer efficiënt. Daarnaast zorgt deze pomp via een unieke watervolumeregeling voor de voorverwarming van het water zodat de ketel minder energie verbruikt.

Via deze warmtepomp wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald en middels een koudemiddelcircuit en een platenwisselaar aan het verwarmingssysteem van de woning toegevoegd. Afhankelijk van de omstandigheden kan tot 5 kilowatt warmte worden geleverd bij gebruik van slechts 1 kilowatt elektrische energie, dus een hoog rendement.

Door de speciale, dubbele warmtewisselaar, waarin de afvoergassen optimaal en continu worden gecondenseerd, kan tot 30 procent efficiënter warm tapwater worden geproduceerd dan in traditionele hoogrendementsketels.

Dit hybride verwarmingssysteem kan zowel uitstekend worden toegepast in de nieuwbouw vanwege de gunstige invloed op de EPC. Tevens maken de compacte afmetingen het systeem zeer geschikt voor de renovatiemarkt. Een ander belangrijk argument voor toepasbaarheid in de renovatiemarkt zijn de hoge temperaturen die bereikt kunnen worden met het systeem. Hierdoor kan het systeem zonder problemen worden aangesloten op bestaande afgiftesystemen zoals hoge temperatuursradiatoren.

Het hybride verwarmingssysteem is tot stand gekomen door samenwerking met Intergas.

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!