STEP-subsidie zorgt voor meer duurzaamheid bij corporaties

Een mijlpaal voor de STEP-subsidie: drie woningcorporaties hebben meer dan 7,5 miljoen euro van de STimuleringsregeling EnergiePrestatie huursector aangevraagd. Zij werden daarom onlangs op taart getrakteerd door het ministerie van BZK en het RVO. De corporaties Woonstede (Ede), Woonstad Rotterdam en Wonen Limburg waren de gelukkigen. Woningcorporaties kunnen STEP-subsidie aanvragen voor verduurzaming van hun woningvoorraad.

De woningcorporaties geven aan dat de STEP-subsidie ervoor zorgt dat er meer én sneller goede keuzes kunnen worden gemaakt bij het verduurzamen van het woningaanbod. Zo konden er bijvoorbeeld zonnepanelen voor individueel gebruik van bewoners worden geplaatst. Zonder de subsidie was dit niet mogelijk geweest, of in ieder geval niet zonder een forse bijdrage van bewoners. Dankzij de STEP-subsidie blijven de woningen voor de doelgroep betaalbaar(der), aldus Woonstede.

In totaal is er een bedrag van 395 miljoen euro beschikbaar voor de STEP-subsidie. Naar verwachting is dit bedrag in juli 2018 op. 2018 is ook het laatste jaar dat de STEP-subsidie kan worden aangevraagd. Echter, de beschikbaarheid van financiële ondersteuning is een randvoorwaarde voor het snel verduurzamen én aardgasvrij maken van huurwoningen. Verschillende partijen, waaronder Aedes (vereniging van woningcorporaties) pleiten daarom voor een verlenging van de STEP-subsidie.

Hulp of advies nodig? Woning Advies Nederland kan voor u de STEP-aanvraag van A tot Z verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bron artikel: Aedes

 

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!