Maatwerkadvies energieverbruik

Stek is een woningcorporatie met ongeveer 6700 woningen in Hillegom, Lisse en Teylingen. Momenteel verduurzaamt Stek haar woningvoorraad samen met Woning Advies Nederland. Tijdens dit traject fungeren wij als onafhankelijk adviesbureau.

WAN maakt een afspraak met de bewoner óf komt langs wanneer de woning leeg staat voor mutatie-onderhoud. De inspecteur neemt het energielabel op van de woning aan de hand van zo’n 150 kenmerken. De opname wordt vervolgens door onze adviseurs op kantoor gecontroleerd.

Maatregelen voor verduurzaming

Op basis van de gegevens die we ophalen uit de Energie-Index opnamen geeft WAN advies over welke maatregelen nodig zijn om een woning te verduurzamen. Stek richt zich hierbij vaak op een label B. Wij rekenen als onafhankelijk adviesbureau de maatregelen door en geven vervolgens maatwerkadvies over welke maatregelen nodig zijn om een label B te behalen.

Deze maatregelen zijn verschillend: van het installeren van PV-panelen tot het plaatsen van dakisolatie. Wij realiseren het maatwerkadvies door gegevens uit VABI, jarenlange ervaring van onze adviseurs, kennis uit bestaande projectteams en een kwaliteitsverklaring.