EPA-U Iepenwei Geldermalsen

Woning Advies Nederland voert op projectbasis verschillende werkzaamheden uit met betrekking tot het opnemen van het energielabel. Dit doen wij niet alleen voor woningen, maar ook voor zogeheten utiliteitsgebouwen. Hierbij moet u denken aan schoolgebouwen, bedrijfspanden en opslagruimten. Kortom een utiliteitsgebouw beslaat alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben. Bij de verkoop, verhuur of bouw van een utiliteitsgebouw is een energielabel verplicht. Het EPA-U (Energie Prestatie Advies Utiliteit)-certificaat is het energielabel voor utiliteitsgebouwen.

EPA-U rapport

Zo heeft WAN van een groot bedrijfspand met 9 units, gelegen aan de Iepenwei in Geldermalsen, de EPA-U opgenomen. Ons EPA-U rapport geeft inzicht in het energieverbruik en de mogelijkheden tot energiebesparing. Dit kan zorgen voor een lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting, een gezonder binnenklimaat.

Verplicht

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren verplicht een energielabel C of beter hebben. Momenteel hebben echter slechts 17% van de kantoren ├╝berhaupt een geldig label. Een op de tien voldoet met label D of slechter niet aan de eisen. De rest zijn nog niet gelabeld. Vooral de kleinere kantoren missen nog vaak een label.