CO2-pact

Woning Advies Nederland werkt al jarenlang samen met de woningcorporatie Ymere aan diverse projecten. Zo ook bij het CO2-pact. Hierbij wordt met verschillende co-makers gewerkt aan de doelstelling: “het behalen van label B voor 80% van de gehele woningvoorraad in 2025”. Het team bestaat uit dak-, gevel-, installatie- en energiespecialisten.

Toekomstgericht

Ymere is een grote woningcorporatie met zo’n 70.000 sociale huurwoningen, in Amsterdam en omgeving. Zij staan voor de uitdaging om 80% van haar woningen te voorzien van een label B of beter voor 2025. Dit is het eerste doel van het CO2-pact. Een volgend doel is de gehele woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal te hebben. Ymere is ambitieus maar ook realistisch; CO2-neutraal in 2050 kan niet in één keer; stapsgewijs wordt er verduurzaamd. Er wordt gestart met isoleren en ventileren om de energievraag te reduceren waardoor CO2-uitstoot kan worden verminderd. Hierdoor stijgt de energierekening minder snel voor de huurders. Een goed streven, waar WAN Ymere graag bij ondersteunt.

Energie-Index

Woning Advies Nederland maakt gebouwanalyses van complexen en neemt van deelnemende woningen het energielabel op. Aan de hand hiervan geven onze adviseurs een verbeteradvies: met welke maatregelen kan label B behaald? Onze gevel – en dak partners toetsen ons advies op haalbaarheid. Na akkoord van Ymere worden de werkzaamheden uitgevoerd. Vervolgens melden wij na de werkzaamheden het energielabel opnieuw af bij de RVO.