‘Woning Advies Nederland doet waar het goed in is’

Voor ieder probleem is een oplossing. Daar is John Buis, oprichter en eigenaar van Woning Advies Nederland, heilig van overtuigd. “In 2010 ben ik, na jarenlang in de makelaardij te hebben gewerkt, met Woning Advies Nederland begonnen. Problemen dienen er inderdaad voor om te worden opgelost. En daar leveren wij als Woning Advies Nederland graag een fikse bouwsteen aan bij.”

Advies op maat gemaakt, conform uw wensen. Zo weet u precies wat u nodig heeft

Stel gratis uw adviesplan samen

Effectief en efficiënt

Woning Advies Nederland, de naam zegt het al. “We opereren door heel het land als onafhankelijk bouwkundig advies- en keuringsbureau”, vertelt John Buis. “We denken niet in moeilijkheden, maar in oplossingen. En om tot gepaste oplossingen te komen, is het noodzakelijk om zo efficiënt en effectief mogelijk te werk te gaan. Dat is onze visie en tevens onze missie. Om ons doel te bereiken moeten we blijven innoveren. Blijven groeien is in deze branche een must, dat is ons de afgelopen jaren meer dan duidelijk geworden. Al moet dat wel op de juiste manier gebeuren. Of voorzichtigheid en weloverwogen begrippen zijn die hierbij passen? Ja, naar mijn mening wel.”

Krachten bundelen

Woning Advies Nederland onderscheidt zich van anderen door de krachten te bundelen. “We geven mensen graag een kans om zich bij ons te ontplooien en te ontwikkelen”, aldus John Buis. “Denk aan onze fotografen en inspecteurs bijvoorbeeld. De één merkt weer wat anders op tijdens een keuring dan een ander. De kunst is om dat samen te laten smelten. En die kunst verstaan wij. Dit is slechts een voorbeeld van hoe we elkaar intern aanvullen. Ons streven is om onze deskundigheid begrijpelijk te vertalen naar onze klant. Het meest ideale is als voor de klant alles duidelijk is. Dan pas zijn wij tevreden.”


Ymere over WAN

Als verantwoordelijke Werkvoorbereider veiligheid, werk ik vanuit Ymere met WAN samen binnen ons Mutatieonderhoud. WAN voert als onafhankelijk bureau, metingen en registraties uit in de vorm van ‘combikeuringen’, die te maken hebben met Gas – Water – Electra veiligheid en het energielabel. WAN registreert ook aanvullende of opvallende onderdelen.

Ik ken WAN als een flexibel, vriendelijk en servicegericht bedrijf dat onze woningen in bewoonde of onbewoonde staat secuur en doelgericht inspecteert.

Na een pilotfase van een jaar, is gebleken dat onze gezamenlijke en gerichte aanpak vruchten afwerpt op het gebied van snelheid, inzichtelijkheid en kosten binnen ons Mutatieonderhoud. Dit heeft geleid tot het aangaan van een meerjarige samenwerking tussen Ymere en WAN.
Met hun digitale wijze van opname, rapportage en overzichtelijke foto’s biedt WAN ons inzicht in defecten of upgrade acties binnen onze woningen.

Goedgekeurde woningen worden direct voorzien van het actuele energielabel voor in de verhuur en ook het noodzakelijk en gericht aansturen van derden als de aannemer, loodgieter of elektricien werkt daarbij voordelig en efficiënt. Deze partijen weten direct waar welke onderdelen vervangen of gerepareerd dienen te worden en zorgen dat eventuele noodzakelijke reparaties snel, gericht en vanuit de begrote kosten worden uitgevoerd.

In onze optiek dienen nieuw te verhuren of te verkopen woningen vanuit Ymere veilig te worden overgedragen naar onze nieuwe klanten. WAN levert op dit vlak zeker een goede bijdrage.
Bertus Ghijsen Ymere

Ymere logo

Van 0 naar 100 in 6 seconden

“Wij zijn sterk in het uitvoeren en rapporteren van gebouwgebonden keuringen. We doen waar we goed in zijn, zonder realisme uit het hoog te verliezen. Wat we beloven, maken we waar. Zorgvuldigheid, kwaliteit én snelheid staan binnen onze dienstverlening centraal. Van 0 naar 100 in 6 seconden, maar we moeten in ons achterhoofd houden dat dit logischerwijs niet voor iedereen geldt.” Lachend: “Daar heb ik soms wel moeite mee, hoor. Maar gelukkig heb ik de juiste mensen om mij heen die mij daarin wel afremmen.” Voorop staat dat elk project tot een goed einde wordt gebracht. “Wij nemen onze werkzaamheden direct digitaal op en verwerken deze via onze eigen ontwikkelde software. Onze heldere rapportages, inclusief foto’s en locatieaanduiding, maken het mogelijk om op detailniveau te opereren”, besluit John Buis.


Strategisch efficiënter en scherper sturen op kosten, mag uiteraard niet ten koste gaan van objectveiligheid.