Opvolger van STEP wordt heffingsvermindering

Deze zomer werd bekend dat de STEP-subsidie volledig was aangevraagd. Toch is er daarna nog 150 miljoen méér subsidie aangevraagd door woningcorporaties. De kans om nu nog STEP-subsidie te ontvangen, is daarmee nihil geworden.

Inmiddels wordt druk gesproken over de opvolger van STEP. Het is de bedoeling dat dit een vermindering voor verduurzaming op de verhuurderheffing wordt, die op 1 januari 2019 ingaat. Deze kabinetsperiode is daarvoor 150 miljoen euro gereserveerd. Vanaf 2022 is het bedrag 100 miljoen per jaar.

In grote lijnen sluit deze vermindering aan bij de eisen van STEP. De woning moet na de renovatie uitkomen op een Energie-Index (EI) van maximaal 1,4 (voorheen label B) en daarbij zijn minimaal drie stappen in de EI nodig. In de STEP was in bepaalde gevallen een verbetering met twee stappen toegestaan. Investeringen komen alleen in aanmerking voor deze nieuwe regeling als ze gedaan zijn ná 1 januari 2019. Dit betekent in de praktijk dat de werkzaamheden in 2019 moeten beginnen.

Bron: Aedes

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!