Opvolger STEP: RVV Verduurzaming

De opvolger van STEP is bekend: RVV Verduurzaming. Verhuurders met meer dan 50 woningen kunnen vanaf begin 2019 een project aanmelden voor de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming). Met deze regeling krijgt men geen subsidie, maar fiscaal voordeel. Er zijn diverse verschillen, maar ook overeenkomsten tussen RVV en STEP.

Op dit moment is RVO.nl bezig met de eerste aanvragen met ontvangstdatum 6 juni van de STEP-wachtlijst. Op de wachtlijst tot en met 28 september staan nu nog 935 aanvragen. Er kan overwogen worden de aanvraag van de STEP-wachtlijst te verplaatsen naar de RVV. RVO.nl geeft hier meer informatie over.

Verhuurders komen in aanmerking voor de RVV Verduurzaming wanneer zij (onder meer als corporatie of verhuurder) in bezit zijn dan meer dan 50 sociale huurwoningen. Ook moet de investering nĂ¡ 1 januari 2019 gedaan worden. De woningen moeten minimaal 3 stappen verbeteren in de Energie-Index (EI). De EI mag uiteindelijk maximaal 1,40 zijn, label B of hoger. Alle eisen en voorwaarden staan op de site van RVO beschreven.

Bron: RVO.nl

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!