Meer geld voor aardgasvrije wijken

De overheid stelt opnieuw geld beschikbaar voor het aanleggen van proeftuinen: aardgasvrije wijken. Gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit project. Op dit moment zijn er al 27 gemeenten die een financiële bijdrage ontvangen voor het aardgasvrij of aardgasvrij-ready maken van bepaalde wijken. Tot 1 april 2020 kunnen gemeenten zich inschrijven. Na deze datum wordt er een selectie gemaakt door de overheid.

De financiële bijdrage valt onder PAW (Programma Aardgasvrije Wijken). Hierin werken onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten samen om gemeenten en betrokken partijen zo goed mogelijk te ondersteunen in het aardgasvrij maken van wijken.

Het doel van PAW is om te leren op welke wijze wijkgerichte aanpak kan worden ingericht en opgeschaald. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van grootschalige proeftuinen. Proeftuinwijken moeten binnen acht jaar zijn losgekoppeld van het gas. Uiteindelijk moeten alle wijken in Nederlandse gemeenten van het gas af.

Bron: PAW

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!