Energielabel: Je bedrijfspand optimaliseren

Leestijd: 3 minuten

Een energielabel bedrijfspand geeft veel inzicht in het energieverbruik van je bedrijfspand. Waar valt winst te behalen? En op welke plekken gaat het al goed? Het energielabel van je bedrijf helpt op die manier met het optimaliseren van je bedrijfspand. Een energielabel bedrijfspand oftewel een EPA-U is verplicht voor eigenaren van zowel bestaande als nieuwe utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, bij verkoop, verhuur of oplevering.

Een beter label voor je bedrijfspand

Er zijn allerhande manier om het energielabel van een kantoorpand of het energielabel van je bedrijf op een gunstiger niveau te krijgen. Zo kun je zonnepanelen op het dak leggen. Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, maar je kunt er veel profijt van hebben. Hoeveel je precies bespaart is afhankelijk van hoeveel panelen je installeert, de kwaliteit ervan en hoeveel (zon)licht ze vangen op de plek van installatie. Houd er ook rekening mee dat zonnepanelen een rendement kunnen halen gedurende zo’n 20 tot 25 jaar.

LED verlichting

Kiezen voor LED-lampen kan ook een flinke besparing opleveren. De verlichting in een bedrijfspand zorgt voor zo’n 22 procent van het totale energieverbruik. In oudere gebouwen kan dit zelfs oplopen tot 60 procent. Bedrijfspanden worden nu nog vaak verlicht door TL-verlichting. Door deze verlichting te vervangen door LED-lampen, bespaar je flink. Hang je daarnaast ook nog bewegingssensoren op, dan branden de lampen alleen wanneer er iemand is. Dit alles kan goed invloed hebben op het energielabel kantoren.

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing is belangrijk binnen een bedrijfspand. Niet alleen is het gunstig in verband met energieverbruik maar ook is het goed voor de bedrijfscultuur en vermindert het ziekteverzuim. Airconditioningsystemen die een automatische temperatuurregeling hebben, zorgen voor minder energieverbruik in een ruimte. En wanneer het systeem goed wordt onderhouden neemt de kans dat personeel ziek wordt van de airconditioning flink af.

Energiezuinige apparatuur

Elektrische apparatuur is een stroomvreter in een bedrijf. Machines en computers geven veel warmte af en staan soms aan zonder dat ze gebruikt worden. Dit betekent energieverspilling. Investeer daarom in apparaten met motoren die energiezuiniger zijn of zichzelf uitschakelen wanneer ze een bepaalde tijd niet worden gebruikt.

Energielabel bedrijf aanvragen

Een energielabel kantoren aanvragen kan bij diverse partijen. Belangrijk is hierbij dat de opname wordt uitgevoerd door een gecertificeerd adviseur. De adviseurs van Woning Advies Nederland zijn BRL9500 gecertificeerd voor deze EPA-U opnames. Service en kwaliteit staan bij ons altijd centraal. Hierdoor ben je verzekerd van een gedegen en kwalitatief hoogstaand kantoren energielabel. Neem voor meer informatie over een energielabel bedrijfspand contact op met Woning Advies Nederland via 0345-729000 of info@woningadviesnederland.nl.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment