Een energielabel aanvragen in 6 stappen

Leestijd: 4 minuten
Een energielabel aanvragen kan nodig zijn in verschillende situaties. Zo is er een definitief label van de woning nodig als de woning verkocht of verhuurd gaat worden. Verkoop je een woning zonder energielabel, dan kun je een boete van 170 euro voor natuurlijke personen en 340 euro voor rechtspersonen krijgen. Maar het aanvragen energielabel kan ook nodig zijn als je wil weten welke besparingen in jouw woning wat gaan opleveren. Een energielabel kan daar, in combinatie met maatwerkadvies, heel goed inzicht in geven. Het energielabel aanvragen goedkoopste is heel eenvoudig, in 6 stappen helpen wij je aan een geldig label.

Stap 1: lees je goed in

Verzamel alle informatie en bekijk of het energielabel opvragen inderdaad de juiste beslissing is voor jouw situatie. Online is hier veel informatie over te vinden.

Stap 2: vraag een offerte aan bij WAN

Heb je besloten om voor een betrouwbaar energielabel te kiezen, waarbij naar meer dan 150 kenmerken van je woning gekeken wordt, neem dan contact op met WAN. Wij maken dan een offerte voor de opname van jouw pand. De prijs hangt af van de grootte en locatie van de woning.

Stap 3: akkoord op de offerte

Wanneer jij akkoord geeft op onze offerte, zetten wij het proces van aanvragen energielabel zo snel mogelijk in gang.

Stap 4: opname van het energielabel op locatie

Onze afdeling planning maakt een afspraak met je over de opname van het energielabel. Op de afgesproken dag en tijd komt één van onze adviseurs naar je woning toe. Hij kijkt tijdens de opname voor het energielabel onder meer naar de oppervlakte van de woning, de isolatie van vloer, gevel en dak, de beglazing van de woning en de CV-installatie. Al deze informatie verwerkt hij op een tablet en wordt direct naar ons kantoor gestuurd. Het bezoek van onze adviseurs duurt ongeveer 45 minuten.

Stap 5: verwerking van alle gegevens

Na de opname worden alle gegevens van jouw woning verwerkt door onze adviseurs op kantoor. Een extra controle voor optimale kwaliteit dus! Als alle gegevens verwerkt zijn, wordt het energielabel verwerkt en afgemeld bij de RVO.

Stap 6: het definitieve energielabel

WAN stuurt jou per mail je digitale energielabel! Alle informatie overzichtelijk op één pagina.

Waarom WAN voor mijn energielabel?

Wist u dat onze adviseurs voor een energielabel 150 kenmerken in detail opmeten en in kaart brengen? Al deze data zorgen voor een betrouwbaar en specifiek energielabel. Woning Advies Nederland heeft dit al meer dan 60.000 keer gedaan. Bij WAN is een label niet het einde, maar juist het begin! Want op basis hiervan geven wij advies: is het bij u de dakisolatie of dubbel glas wat voor de stap naar een label A+ gaat zorgen? Het energielabel is daarmee een belangrijke factor bij het terugdringen van de CO2-uitstoot en een meer duurzame samenleving!

Neem voor meer informatie over het energielabel aanvragen contact op met Woning Advies Nederland via 0345-729000 of info@woningadviesnederland.nl.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment