Wat zijn de kosten van een bouwtechnische keuring?

Leestijd: 3 minuten
Een bouwkundige keuring is een belangrijk onderdeel tijdens het aankoopproces van een huis. Niet onbelangrijk daarbij zijn de bouwtechnische keuring kosten. Het is altijd goed om te weten wat je kan verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je de bouwkundig rapport kosten onder ogen krijgt.

Wat kost een bouwkundige keuring?

Gemiddeld zal een bouwtechnische keuring tussen de €275 en €450 kosten. Specifieke prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. Hierin zijn natuurlijk ook de bouwkundig rapport kosten en bouwkundig advies kosten verwerkt.

Hoe worden de kosten van een bouwtechnische keuring bepaald?

De bouwkundig advies kosten hangen af van allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de te keuren woning is hier een belangrijk punt. Ook de locatie van de woning, in verband met reiskosten, speelt een rol. Dit zijn de woninggebonden factoren. Maar er is natuurlijk ook verschil tussen de diverse inspectiebureaus. Hoe snel kan een rapport klaar zijn, wat voor instrumenten worden er gebruikt, hoe professioneel werkt een bedrijf – ook dit speelt allemaal mee in de prijsbepaling.

Advies op maat

Na het doen van een bouwtechnische keuring ontvangt u een bouwkundig rapport. Op basis hiervan kan indien gewenst ook nog een bouwkundig advies door on

Zijn de kosten aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.

Wie voert een bouwkundige keuring uit?

De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundig adviesbureau met mensen die hiervoor gecertificeerd zijn. Woning Advies Nederland is zo’n adviesbureau. Onze adviseurs zijn gecertificeerd en kwaliteit staat bij ons altijd centraal. Hierdoor ben je verzekerd van een gedegen bouwkundig rapport.

Neem voor meer informatie over de bouwtechnische keuring kosten contact op met Woning Advies Nederland via 0345-729000 of info@woningadviesnederland.nl.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment