Harlingse corporatie verduurzaamt woningen zonder huurverhoging

Woningcorporatie De Bouwvereniging in Harlingen is, net als alle andere Nederlandse woningcorporaties, bezig met het verduurzamen van haar woningbezit. Maar waar dit bij andere corporaties vaak doorberekend wordt aan de huurders, combineert De Bouwvereniging het geplande onderhoud met energetische maatregelen en het installeren van zonnepanelen op bijna haar complete woningbezit. Door slim gebruik te maken van subsidies, is dit mogelijk zonder huurverhoging en mét energiebesparing voor de bewoners.

Vanaf 2014 is De Bouwvereniging actief bezig met het verduurzamen van woningen. Daken, spouwmuren en vloeren worden geïsoleerd. Verder wordt er HR++ glas geplaatst, ketels worden vervangen en de ventilatievoorzieningen worden verbeterd. Daarnaast krijgen bijna alle woningen zonnepanelen. Door enerzijds energie te besparen en anderzijds energie op te wekken, worden de huizen duurzamer en gaan de woonlasten omlaag: een win-winsituatie.

Met de combinatie van energetische maatregelen en zonnepanelen zorgt De Bouwvereniging voor betaalbaarheid en duurzaamheid. Bijkomend voordeel is dat de woningen in 2018 gemiddeld al energielabel A hebben. Hiermee streeft De Bouwvereniging het gezamenlijke doel van de corporatiesector – om in 2020 gemiddeld op energielabel B te zitten  – voorbij.

Bron: Vastgoedjournaal

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!