Voorinspectie

Woning Advies Nederland ziet dat in de praktijk het belang van een voorinspectie nog wel eens wordt onderschat. Het overslaan van een voorinspectie nadat de bewoner de huur heeft opgezegd kan voor zowel de huurder als de verhuurder vervelende gevolgen hebben. De huurder moet op het moment dat hij er geen zin meer in heeft gebreken herstellen. Of de verhuurder draait uiteindelijk op voor de herstelkosten. Een voorinspectie kan deze narigheid heel eenvoudig voorkomen.

Woningcontrole

In de huurovereenkomst is meestal vastgesteld dat de huurder de woning aan het eind van de verhuurperiode in oorspronkelijke staat moet opleveren. Een van onze deskundigen voert de voorinspectie uit en controleert de woning. Hij inspecteert de woning op gebreken die door de huurder zijn ontstaan en aanpassingen die hij aan het huis heeft aangebracht. Op basis van de gemaakte afspraken wordt vastgesteld welke gebreken en aanpassingen door de huurder zelf moet worden hersteld. Hiervan wordt een verslag opgesteld dat door de huurder en de verhuurder wordt ondertekend. Op de dag dat de huurder vertrekt controleert de mutatiespecialist van de woningcorporatie of alle werkzaamheden zijn verricht. Als dit niet is gedaan kan de verhuurder dit op kosten van de huurder alsnog laten doen.

Belang voorinspectie

Wanneer de verhuurder in de woning mankementen aantreft, dan kan hij de complete herstelkosten op de huurder verhalen. Maar indien er geen voorinspectie heeft plaatsgevonden, is een vergoeding slechts een schrale troost. Laat dus op tijd een voorinspectie uitvoeren door Woning Advies Nederland om onnodige verwarringen en discussies voor te zijn.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment