Energie-Index (Energielabel)

Hoe energiezuinig is uw woning? Deze vraag beantwoorden wij aan de hand van zo’n 150 kenmerken, die door onze energieadviseur wordt gecontroleerd. Op basis daarvan berekenen wij de energie-index. Hoe lager deze uitvalt, hoe beter uw energiezuinigheid is geregeld. Woning Advies Nederland is een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf en wij zijn dus als onafhankelijke adviseur op de hoogte van de veranderingen van bijvoorbeeld de wet- en regelgeving. Zo wordt per 1 juli 2020 de NTA 8800 norm van kracht, wat ook veranderingen voor het energielabel betekent.

WAN is BRL-gecertificeerd voor EI-opnames. Bekijk het BRL 9500 certificaat.

Alles in één

Omdat wij een gecertificeerd bedrijf zijn, zijn wij een volwaardig gesprekspartner, adviseur en onafhankelijk inspecteur in één. Aan de hand van onderzoek van dakisolatie, gevels, muren, vloeren, ramen, glasdiktes, de oppervlakte van ruimtes én het aantal bewoners, verschaffen wij u informatie hoe u de woning zo snel mogelijk energiezuiniger kunt maken. Of op de wat langere termijn. Wat zeker is, is dat u na onze bevindingen genoeg stof heeft om met ons over na te denken en waar nodig over te sparren. Uiteindelijk ligt het energieverbruik van een woning in handen van u als bewoner. Hoe meer energie u onnodig verbruikt, hoe minder energiezuinig uw woning is.

Verschil tussen Energie-Index en energielabel

De energiezuinigheid van een woning geldt als één van de maatstaven in het puntensysteem van het WWS (Woningwaarderingsstelsel). De Energie-Index wordt berekend op basis van 150 kenmerken. Hoe lager het getal, hoe beter de energiezuinigheid van de woning is geregeld. Met de energie-index wordt dus een gedetailleerd beeld weergegeven van de energiezuinigheid. Zodoende krijgt u inzicht in welke besparingsmogelijkheden mogelijk zijn.

Het uiteindelijke energielabel is gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. Een energielabel is goed om indruk te krijgen van de energiezuinigheid. De energie-index verschaft duidelijkheid over welke energiebesparende mogelijkheden het overwegen waard zijn.

Maatwerkadvies

Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel. Voor Woning Advies Nederland is het leveren van maatwerkadvies de normaalste zaak van de wereld. Voor u biedt het gedetailleerd inzicht in besparingsmogelijkheden.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment