Begeleiden woningruil

Woningruil wordt voor huurders een steeds populairder middel om aan een nieuwe woning te komen. Je zit niet vast aan wachtlijsten en kunt, met een beetje geluk en geduld, een woning vinden die precies aan je eigen wensen voldoet. Woning Advies Nederland biedt begeleiding van een woningruil aan als dienst bij woningcorporaties. Onze inspecteurs hebben hiermee veel ervaring en doen dit wekelijks, zo niet dagelijks.

Procedure woningruil

Vanuit de corporatie krijgt Woning Advies Nederland bericht over welke bewoners een afspraak hebben voor een woningruil. Hierbij zijn huurders van beide adressen aanwezig. De inspecteur neemt met de huurders de diverse benodigde formulieren door, vult alles in en laat de huurders ondertekenen voor akkoord. Indien nodig wordt er eveneens een veiligheidsinspectie gedaan, het huidige energielabel opgenomen of een plattegrond van de woning ingetekend. Alle gegevens worden vanaf de iPad verstuurd naar ons kantoor. Na een extra controle van onze adviseurs worden de rapportages doorgestuurd naar klant en/of bewoners.

Begeleiding: ontzorgen

Door de begeleiding van woningruil, wordt de woningcorporatie als klant geheel ontzorgd. De corporatie regelt enkel de administratieve voorbereiding en beoordeeld of de woningruil kan plaatsvinden. Er hoeft geen woonmakelaar of andere medewerker aanwezig te zijn bij de woningruil.

Bel mij terug

Even geen tijd? Geen probleem.
Wij bellen u op een beter moment