Ultrasone Scan

Wij vertalen geluid in bruikbare adviezen

In elk gebouw is sprake van warmte- en energieverlies. De oorzaak hiervan ligt vaak bij onderdelen als daken, schoorstenen, kozijnen, deuren of spouwmuren. We hebben dan te maken met zogenoemde luchtlekken. Om deze op te sporen, kan Woning Advies Nederland gebruikmaken van een ultrasone scan.

Lekkages

Thermische lekken zijn met het menselijk oog niet zichtbaar. Maar via een ultrasone scan sporen wij de energielekken op. Veel storingen geven een ultrasoon geluid af die wij als mens niet kunnen horen. Maar met de juiste technieken is Woning Advies Nederland in staat deze geluiden snel te vertalen in voor u bruikbare adviezen.

Probleem lokaliseren

Door middel van hoorbaar geluid lokaliseren wij de exacte positie van het probleem. Aan de hand van de geluidsgolven maken onze specialisten een pre-scan van mogelijke luchtlekken. De door ons toegepaste apparatuur wordt al jarenlang gebruikt in de vliegtuigindustrie, een vakgebied waar het controleren van luchtlekken onmisbaar is. Het is ons doel om het energieverlies van uw woning te verhelpen, zodat u niet voor onnodig hoge kosten komt te staan.

Veelgehoorde problemen

Voorbeelden van ‘lekkages’ die wij met ultrasoonapparatuur lokaliseren zijn perslucht, stoom- en vacuümlekkages, interne lekkages, elektrische problemen, bouwgebreken, slechte isolatie, defecte condenspotten en kapotte kleppen. Aan de hand van de resultaten leggen wij de gelokaliseerde mankementen vast in een rapport, inclusief de mogelijke oplossingen om de lekkages te verhelpen.

Voordelen

Terwijl een blowerdoortest en thermografische scan afhankelijk zijn van externe factoren zoals de weersomstandigheden, kan een ultrasoon scan altijd worden uitgevoerd. Een ander voordeel van het meten met ultrasoon geluid is dat er ook tijdens de bouw kan worden gemeten, zodat bouwfouten nog tijdig kunnen worden gerepareerd.

Na onze inspectie ontvangt u een helder rapport met daarin al onze bevindingen. Met de resultaten kunt u luchtlekken opsporen en repareren door bijvoorbeeld de ramen goed af te kitten of tochtstrippen aan te brengen. Uw woning wordt hierdoor automatisch energiezuiniger. Voor iedereen die energie wil besparen biedt een ultrasoon scan uitkomst.

Adviesplan

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of voeg deze dienst direct toe aan uw gratis adviesplan.