Spouwmuur- of Gevelinspectie

Spouwmuur- of Gevelinspectie brengt veel aan het licht

Wist u dat onverklaarbare vochtproblemen of geluidsoverlast wel eens hun oorsprong in de spouw kunnen hebben? Het kan namelijk zijn dat er iets mis is met de isolatie. Of er ligt nog bouwafval in de spouw waardoor er contactgeluid ontstaat. Hinderlijk voor als u er woont. Met een spouwmuur- of gevelinspectie brengt Woning Advies Nederland vaak veel aan het licht.

Vochtproblemen

Vochtproblemen in uw spouwmuur en gevel kunnen doorslaan naar de binnenkant van uw woning. De oorzaak hiervan kan liggen in het nat geworden isolatiemateriaal of omdat de spouwmuur slecht is onderhouden. Ook in dit geval controleert onze inspecteur de spouwmuur met een endoscoop. Er worden gaatjes in de muur geboord om de spouwmuur aan de binnenzijde te controleren. Om eventuele lekkages in beeld te brengen beschikken wij over een thermografische camera.

Na de inspectie ontvangt u een rapportage. Hierin zetten wij helder uiteen wat de risico’s zijn en of er problemen op de loer liggen. Het voordeel van deze werkwijze is het beperken van de kosten en de minimalisering van eventuele overlast.

Isolatie

Het kan zijn dat de isolatie in de spouw slecht is of dat er bijvoorbeeld helemaal geen isolatiemateriaal aanwezig is. In dat geval geven wij u advies over het toepassen van spouwmuurisolatie.

Advies

Wilt u over dit onderwerp advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of voeg deze dienst toe aan uw gratis adviesplan.