Meetrapport

Op de centimeter nauwkeurig

In de vastgoedwereld spelen het bepalen van oppervlakten en de inhoud van vastgoed een belangrijke rol. Een verkeerde meting van vierkante meters kan grote consequenties hebben en bovendien veel geld kosten. Om verwarring en onduidelijkheden op dat gebied voor te zijn, stelt Woning Advies Nederland graag een meetrapport voor u op. En dat op de centimeter nauwkeurig. We stellen meetrapporten op voor makelaars, vastgoedeigenaren maar ook voor particulieren.

Kengetallen

Heeft u naar uw idee onvoldoende inzicht in de oppervlakte en inhoud van uw woning? Dan is het verstandig om een NEN 2580-meting uit te laten voeren. Aan de hand van deze formule rekenen wij onder meer de volgende kengetallen uit:

 • Bruto vloeroppervlakte (BVO)
  Bij het berekenen van de bruto vloeroppervlakte van een ruimte meten we de vloeroppervlakte langs de buitenomtrek van de muren.
 • Netto vloeroppervlakte (NVO)
  De NVO van een ruimte bepalen wij per aparte ruimte. Hoe? Door het meten van de oppervlakte tussen de bouwmuren.
 • Verhuurbaar vloeroppervlak (VVO)
  Het verhuurbaar vloeroppervlak van een ruimte is de totale oppervlakte tussen de opgaande muren. De naam zegt het al: het gaat om de ruimte die daadwerkelijk verhuurbaar is. Scheidingsmuren, trappen en technische installaties tellen niet mee.

Voordelen

Behalve het inzichtelijk maken van het reële vloeroppervlak van een pand biedt een NEN 2580 meetrapport nog meer mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan:

 • De waardebepaling van een pand.
 • Het bepalen van de huurprijs.
 • Facilitaire vraagstukken.
 • De efficiëntie van het ruimtegebruik.

Adviesplan

Wilt u meer informatie over deze dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of voeg deze dienst direct toe aan uw gratis adviesplan.