BlowerDoor meting

Hoe luchtdicht is uw huis?

Bij een blowerdoortest stellen wij de luchtdichtheid van uw woning vast. Hiervoor brengt Woning Advies Nederland uw woning in onder- of bovendruk. Bij diverse onder- en bovendrukken wordt dan middels een aangepaste ventilator gemeten hoeveel liters lucht er via kieren en gaten uit de woning ontsnappen. En waar lucht kan ontsnappen, ontsnapt ook warmte.

Essentie blowerdoortest

Wellicht vraagt u zich af: waarom zou ik door Woning Advies Nederland een blowerdoortest uit laten voeren? De antwoorden hierop zijn simpel te formuleren. Een bewezen luchtdichtheid van uw woning levert een bijdrage aan een goede EPC-score (energieprestatiecoëfficiënt). Daarnaast is het goed om een meting te laten doen om zodoende de luchtdichtheid van uw woning te verbeteren.

De enige manier om zeker te weten dat uw woning voldoende luchtdicht is, is door het laten uitvoeren van een blowerdoortest. De blowerdoortest werkt als volgt. Wij zorgen ervoor dat alle ramen en buitendeuren gesloten zijn en dat de gecontroleerde ventilatie tijdelijk buiten werking is. Zodra alle voorbereidingen gedaan zijn, blaast de blowerdoor lucht in uw woning, of hij zuigt juist lucht uit uw woning. Onze energiespecialist bepaalt vervolgens aan de hand van een aantal metingen de luchtdichtheid.

Energiezuiniger

Na de test ontvangt u een helder rapport met daarin alle meetwaarden en bevindingen. Met de resultaten kunt u luchtlekken opsporen en repareren door bijvoorbeeld de ramen goed af te kitten of tochtstrippen aan te brengen. Uw woning wordt hierdoor automatisch energiezuiniger. Voor iedereen die energie wil besparen is een blowerdoortest dus het overwegen waard.

Advies

Wilt u over dit onderwerp advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of voeg deze dienst toe aan uw gratis adviesplan.