Beter renoveren met houtskeletbouw

 

Bestaande woningen zijn voor een groot deel toe aan renovatie. Door houtskeletbouw kan een bestaande woning worden voorzien van een compleet nieuwe schil. De woning maakt daarmee niet alleen een enorme sprong in het energielabel, maar ook in economische levensduur.

Houtskeletbouw is een integrale oplossing, met een grote mate van prefabricage. Hierdoor wordt de overlast voor bewoners beperkt. Voor deze bouwmethode is wel veel kennis en voorbereiding vereist. Uitgangspunt van de houtskeletbouw methode is, dat we verantwoord omgaan met bouwmaterialen. Zo spelen bijvoorbeeld de toepassing van duurzame materialen een belangrijke rol.

Wanneer men kiest voor een houtskeletbouw woning, wordt er ook gekozen voor de meest duurzame manier van bouwen. Indien onder toezicht geteeld en gekapt is hout immers vrijwel onuitputtelijk. Bovendien is hout ook vrij eenvoudig te hergebruiken. In het geval er tropisch hout toegepast wordt, dan is dit voorzien van het FSC keurmerk. Dit houdt in dat het hout onder streng toezicht is geteeld en gekapt. Middels houtskeletbouw kan een bestaande woning worden voorzien van een compleet nieuwe schil. De woning maakt daarmee een enorme sprong in energielabel, maar ook in economische levensduur. Houtskeletbouw is een integrale oplossing, met een grote mate van prefabricage. Dat beperkt de overlast voor bewoners. Zoals eerder gezegd is er wel veel kennis en voorbereiding nodig voor deze methode. De laatste tijd staat deze manier van renoveren dan ook vaak in de publiciteit.

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!