Beter energielabel zorgt voor een hogere verkoopprijs woningen

Een beter energielabel is bij de verkoop van een woning vaak duizenden euro’s waard. Uit onderzoek van Calcasa bleek deze week dat huizen met een hogere milieuscore een gemiddeld 2% hogere verkoopprijs hebben. Dat is bij een gemiddelde woningwaarde zo’n 6000 euro.

Hoe beter het energielabel, hoe hoger het verschil in verkoopprijs. Indien een energielabel 2 of meer labelstappen beter is dan dat van een vergelijkbare verkochte woning, dan stijgt het verschil in verkoopprijs naar gemiddeld 2,8% en bij een verbetering van 3 of meer labelstappen naar gemiddeld 3,6%.

Bij de vergelijking tussen huurwoningen en koopwoningen met een energielabel valt op dat 77% van alle huurwoningen een energielabel heeft versus slechts 33% van de koopwoningen. Wel zijn er relatief meer koopwoningen met een A of B-label (34%). Huurwoningen hebben met name C en D-labels (58%).

Moet het woningbezit van uw corporatie gelabeld of herlabeld worden? Woning Advies Nederland heeft ruim 10 jaar ervaring in deze tak van sport. WAN ontzorgt door haar klanten in het hele proces vrijwel al het werk uit handen te nemen. Meer weten? Wij helpen u graag verder! Onze accountmanager Mieke Haantjes kan u alles vertellen over de mogelijkheden. Zij is bereikbaar via 0345-729000 of miekehaantjes@woningadviesnederland.nl.

Bron: Calcasa

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!