Amsterdamse huurders krijgen subsidie voor duurzaam wonen

Al langere tijd kunnen woningeigenaren uit Amsterdam bij de gemeente een subsidie en/of lening krijgen om hun woning duurzaam te maken. Nu kunnen ook Amsterdamse huurders bij de gemeente subsidie krijgen om bijvoorbeeld hun woning gasvrij te maken. De Energielening, waarmee geld kan worden geleend voor bijvoorbeeld zonnepanelen, is nu ook beschikbaar voor huurders in Amsterdam.

Het openstellen van deze subsidies voor huurders (geopperd door een huurder uit Amsterdam) is onlangs door de gemeenteraad geaccepteerd. Huurders uit Amsterdam kunnen sindsdien beide regelingen daadwerkelijk aanvragen. Huurders hoeven hierdoor niet meer te wachten tot hun verhuurder de woning gaat verduurzamen, maar kunnen zelf aan de slag. Meer informatie is beschikbaar via Subsidie Amsterdam aardgasvrij en Energielening Amsterdam.

Wanneer je als huurder ingrijpende aanpassingen aan de woning wil doen is er wel toestemming van de woningeigenaar nodig. Huurders die subsidie aanvragen moeten dan ook een toestemmingsverklaring meesturen. Zolang de aanpassing de verhuurbaarheid en de waarde van de woning niet aantast moet de verhuurder die toestemming geven.

Bron: Woonbond

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!