10 miljoen extra voor circulaire economie

Het kabinet trekt in 2020 10 miljoen euro extra uit voor het initiatieven op het gebied van circulaire economie. Ook komt er extra geld beschikbaar om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers. Dat blijkt uit de Milieulijst 2020, die eind december is gepubliceerd in de Staatscourant. Deze lijst bevat investeringen die vanaf 1 januari 2020 in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek (EIA). De nadruk ligt op maatregelen voor het bevorderen van de klimaat- en energietransitie.

De EIA levert naast een lagere energierekening gemiddeld zo’n 11% voordeel op. Ook bijvoorbeeld een stichting of vereniging kan er gebruik van maken. Onder meer aanschafkosten, voortbrengingskosten en kosten voor een energieadvies of een Energie Prestatie Advies (EPA) komen in aanmerking voor EIA. Het meldingsbedrag moet minimaal € 2.500 bedragen en het maximale meldingsbedrag per kalenderjaar per organisatie is € 122 miljoen. Meer informatie is beschikbaar bij RVO.

De nieuwe Milieulijst biedt meer mogelijkheden voor ondernemers die investeren in demontage, producten van gerecycled materiaal en kringlooplandbouw. Ook duurzaam vervoer staat hoog op de lijst.

Bron: Accountant.nl

Altijd op de hoogte blijven?

Geen enkele ontwikkelingen missen in de markt?
Schrijf u hieronder in en blijf op de hoogte!